Glutenfri äppelkaka

Saftig och snabb

En smaskig och lättbakad, glutenfri äppelkaka utan ägg, som både smakar ljuvligt och är enkel att göra. Servera äppelkakan ljummen tillsammans med glass, grädde eller vaniljsås. Ett tips är att byta ut äpplena mot päron om du vill testa något nytt.

1 kaka, ca 10 portioner60 min
Inga röster än
0 Röster

Ingredienser

  • 240 g Semper Bovete & Teff Mjöl (4 dl)

  • 1 1/2 dl socker

  • 1/2 tsk salt

  • 150 gram smör

  • 4 stycken äpplen, tunna skivor

  • 2 msk honung

  • 1 msk malen kardemumma eller kanel

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 220 grader.

  2. Blanda Semper Bovete & Teff mjöl, socker, salt och smör i en bunke och nyp ihop smöret med mjölet med fingrarna tills du får en fin deg.

  3. Tryck ut degen i en springform med bakplåtspapper i botten, cirka 24 cm i diameter.

  4. Lägg ut äppelskivor fint i formen, utifrån och in och spara lite deg i kanterna så att det bildar en paj.

  5. Ringla honung på äpplena och krossa kardemumma och toppa med.

  6. Baka pajen i mitten av ugnen i cirka 25 minuter, tills den fått en fin gyllene färg. Ät pajen ljummen med lättvispad grädde eller vaniljsås.

 

Tips! Den blir lika god om du byter ut äpplen mot päron.

 

Hem / Recept / Glutenfri äppelkaka