Glutenfri apelsin- och pepparkakscheesecake

En ljuvligt god cheesecake med smak av jul.

Glutenfri apelsin- och pepparkakscheesecake

ca 30 st

1 pkt Semper pepparkakor
50 g smör, smält
2 ägg
1 dl socker
1 burk (250 g) kesella
1 dl vispgrädde
4 st gelatinblad
ca 2 msk pressad apelsinjuice
1/2 apelsin (skalet)

Gör så här:

  1. Krossa pepparkakorna. 

  2. Blanda kakorna med smält smör och tryck ut i en pajform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. 

  3. Vispa äggulor och socker poröst.

  4. Tillsätt kesella och grädde. Vispa i ytterligare någon minut. 

  5. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Häll bort det mesta av vattnet och smält sedan bladen i en kastrull eller i en liten skål i mikrovågsugn på full effekt i ca 20 sekunder. 

  6. Riv skalet av en sköljd apelsin och pressa ur saften. Blanda ned saften med äggsmeten. Spara skalet till garnering.

  7. Tillsätt det smälta gelatinet under omrörning. 

  8. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten. 

  9. Häll smeten i formen och låt stå i kylskåp i minst 3 timmar. 

  10. Tag bort kanten på formen och garnera med strimlor av apelsinskal.

Tips! Dubbla bottensatsen och fyllningen för en högre tårta. 

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfri apelsin- och pepparkakscheesecake