Glutenfri beetburger

Glutenfri beetburger

ca 6 st 

6 st Semper Frallor med fiber
1 dl Semper Pofiber
3 dl Semper Havregryn
5 kokta rödbetor
200 g tofu
1 gul lök
1 dl chiafrön
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
½ kruka färsk basilika
salt och peppar

Exempel på fyllning:
skivad tomat, gärna gul
sallad
groddar, gärna rödbetsgroddar

Dressing: 
1 dl god olivolja
1 kruka mynta
3 msk citronjuice
salt
svartpeppar

Gör så här: 

  1. Börja med att riva eller mixa rödbetorna i en matberedare.

  2. Tillsätt de andra ingredienserna och mixa tills allt blandats ordentligt. Tillsätt lite vatten om det känns för torrt.

  3. Låt ligga och dra en stund innan stekning.

  4. Under tiden gör dressingen till burgarna. Häll alla ingredienser i en bunke och mixa med en stavmixer till en grön dressing. Smaka av med lite mer salt och peppar. Ställ åt sidan.

  5. Forma till burgare, ca 6 st.

  6. Stek på mellanvärme i ca 4 min på varje sida.

  7. Grilla på brödhalvorna och lägg sen ut på underdelen, toppas med sallad, groddar och tomatskivor. Toppa med lite dressing och sist på med brödet!

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfri beetburger