Glutenfri blåbärsmousse med havrebotten

En tårta som passar perfekt oavsett årstid.

10-12 bitar1 timma 30 minuter
Inga röster än
0 Röster

Ingredienser

Havrebotten:
2 dl Semper Havregryn
20 färska dadlar, urkärnade 
2 dl kokos, riven

1 1/2 msk kakao

1/2 krm salt

1–1 1/2 msk kokosolja

Blåbärsmousse:
4 dl blåbär, färska eller tinade 
200 g vit choklad

300 g crème fraiche

250 g mascarpone

Gör såhär

Havrebotten

  1. Mixa dadlar, riven kokos, kakao- pulver och salt i en matberedare. 


  2. Tillsätt kokosolja och havregryn. 
Mixa.

  3. Fördela i en 22 cm form med löstagbar kant. Ställ kallt i frys eller kylskåp och börja med fyllningen.

Blåbärsmousse

  1. Mixa blåbär fint och värm sedan försiktigt i kastrull. Tag av från vämen och tillsätt chokladen. Vispa tills chokladen har smält. Ställ i kylskåp. 

  2. Blanda crème fraiche och mascarpone i en separat bunke. Vispa till en fast mousse. 

  3. Tillsätt blåbär- och chokladsmeten. Blanda väl. 

  4. Fördela moussen på havrebotten och ställ i frysen i minst 1 timme. 

Hem / Recept / Glutenfri blåbärsmousse med havrebotten