Glutenfri cheesecake

Fräsch och somrig cheesecake som är godast att toppa med bär och frukt.

Glutenfri cheesecake

ca 10-12 bitar

Botten:
1 pkt Semper Digestivekex
1 1/2 msk strösocker

4 msk smör, smält

Fyllning:

400 g färskost

2 ägg

1 dl socker

1 tsk vaniljsocker

rivet skal från en halv citron

Garnering: florsocker

Gör så här:

Botten:

  1. Sätt ugnen på 175°C. Lägg kexen i en plast- påse och krossa med exempelvis en kavel.

  2. Blanda kexen med socker och smör. 

  3. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). 

Fyllning:


  1. Rör osten mjuk. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt till osten. Blanda i vaniljsocker och citronskal.


  2. Häll smeten i formen och grädda, ca 40 minuter. Låt svalna i kylskåp. Sikta över florsocker och servera kakan kall. 

Tips! Att göra cheesecake i mindre formar är både smidigt och enkelt. Mindre tårtor tar mindre plats i frysen och är perfekta att ta fram när du får småbesök.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfri cheesecake