Glutenfri chokladtårta

Baka en glutenfri chokladtårta

Glutenfri chokladtårta

Ingredienser Tårtbotten:
1,5 dl  Semper Fin Mix
115 gram smör, rumstempererat
2 dl socker
3 ägg
2 msk kakao
½ tsk bakpulver
1-1,5 dl mjölk, rumstempererad
Pofiber,
Kokosolja

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smörj en springform (ca 24 cm i diameter) med smör/kokosolja och ströa med pofiber.
3. Vispa smör och socker.
4. Vispa blandningen och tillsätt ett ägg i taget.
5. I en bunke blanda Mix, kakao, bakpulver. Tillsätt i äggblandningen.
6. Häll i mjölken och vispa till en jämn smet.
7. Låt kakan stå i ugnen i ca 35-40 min.

Ingredienser Chokladmousse
300 gram mjölkchoklad
6 dl vispgrädde
6 st äggulor

Gör såhär:
1. Smält chokladen i vattenbad.
2. Vispa grädden i en bakbunke.
3. Vispa äggulorna i en annan bakbunke.
4. Häll ned den smälta chokladen försiktigt i en tunn stråle i bunken med äggulorna samtidigt som ingredienserna vispas.
5. Tillsätt grädden i omgångar till ägg-  och choklad-blandningen. Vispa till en jämn mousse.  Låt stå i kylskåp tills moussen är genomkyld.


Ingredienser Chokladsmörkräm
1 msk Semper Fin Mix
4 ägg, gulorna
1 dl socker
1,5 dl grädde
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
50 g smör, rumstempererat

Gör såhär:
1.Blanda äggulor, grädde, mjöl och grädde i en kastrull och låt sjuda tills blandningen har tjocknat. Låt svalna en stund.
2. Tillsätt smör och vaniljsocker till blandningen och rör om.
3. Låt stå i kylskåp tills den har fått en krämig konsistens.

Montera tårtan:
1. Dela tårtbotten i två delar.
2. Fördela ett brett lager chokladmousse över den ena tårtbotten.
3. Lägg på den andra tårtbottenhalvan.
4. Bred över chokladsmörkräm Valfritt: Spara en del för att spritsa kanterna av tårtan.
5. Toppa med chokladdekoration, bär och blommor.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfri chokladtårta