Glutenfri drömrulltårta

Baka glutenfri drömrulltårta

Glutenfri drömrulltårta

Hallonfyllning:
½ tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
4 äggulor
1 dl strösocker
1 ½ msk majsstärkelse
25 g smör
1 apelsin, 2 msk saft
1 citron, 1 msk saft
1 dl hallon, färska

Rulltårta:
2 dl Semper Fin Mix
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
½ dl mjölk

Garnering:
Vispgrädde
Hallon

Gör såhär

Hallonfyllning:
1. Koka upp grädde och mjölk.
2. I en bunke, vispa äggulor, strösocker och majsstärkelse till en jämn smet.
3. Vänd ner blandningen i kastrullen. Låt det smeten koka en stund och rör om tills smeten har tjocknat.  
4. Stäng av plattan, tillsätt smöret till smeten och rör om. Låt smeten svalna.
5. Tillsätt apelsinsaften, citronsaften och hallonen. Rör om och låt svalna ytterligare.

Rulltårta:
1. Sätt ugnen på 250° grader. Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och strösocker poröst.
3. I en bunke, blanda fin mix, bakpulver och vaniljpulver i en skål.
4. Tillsätt mixblandningen, lite i taget i äggsmeten. Rör om och tillsätt mjölken.
5.  Fördela smeten utöver bakplåtspappret.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 min.
8. Ta ut kakan ur ugnen, sockra ytan och stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper. Låt kakan svalna en stund.
9. Bred hallonfyllning över rulltårtsbotten.  Rulla tårtan till en tajt rulle med hjälp av bakplåtspappret. 
10. Låt rulltårtan stå i kylskåpet i ca 30 min.
11. Skär bort kanterna på tårtan för att jämna till den. Skär sedan upp ca 8 jämnstora bitar.  Använd en spritspåse med stjärntyll för att spritsa den vispade grädden på bakelsen. 
12. Spritsa grädde på varje skiva och dekorera med färska hallon.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfri drömrulltårta