Glutenfri focaccia

11,5 timme
Inga röster än
0 Röster

Ingredienser

I pkt Semper Grovmix
1/2 dl Semper Pofiber
25 g jäst
4 dl vatten (37 grader)
1 msk honung
1/2 dl olivolja
1 tsk salt

Gör såhär

1. Smula ner jästen i en bunke och blanda med vattnet.
2. Tillsätt Pofiber och låt blandningen svälla i 10 minuter.
3. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen för hand (ca 10 min) eller med bakmaskin.
4. Sätt på ugnen på 225 grader.
5. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
6. Olja en långpanna och toppa med flingsalt.
7. Tryck ut degen i långpannan. Gör små gropar i degen med fingrarna. Ringla över olivolja och flingsalt.
8. Toppa med nedanstående alternativ eller valfritt:
·    Tomater och timjan.
·    Rödlök, kronärtskocka och rosmarin.
·    Fetaost och örter.
9. Grädda brödet i mitten ca 15 min.
10. Låt svalna

Hem / Recept / Glutenfri focaccia