Glutenfri frozen yoghurt

Det enda du behöver är några glasspinnar, glassformar och fantasi. Resultatet blir en kalasgod mellis eller efterrätt. Very berry good!

Glutenfri frozen yoghurt

10 st

3 dl Semper Kick! Raspberry
2 dl hallon
1 dl blåbär
5 msk socker, valfritt
1 liter grekisk yoghurt
1/2 dl glutenfri havremjölk eller annan valfri mjölk
3 msk honung

Gör så här:

  1. Koka ner hallon och blåbär i en kastrull. Tillsätt 4-5 msk socker för sötare smak.

  2. Blanda yoghurt, havremjölk och honung i en skål.

  3. Häll 1-2 msk av yoghurtblandningen i varje glassform. Varva med 1 msk granola, 1 msk bärsylt och lägg lager på lager tills formen är full. Slå formen lätt emot köksbänken för att få bort eventuella luftbubblor.

  4. Stick in glasspinnar i formarna och låt stelna i frysen i minst 6 timmar.

  5. Ta fram ur frysen, lossa glassen från formarna och njut!

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfri frozen yoghurt