Glutenfri gräddtårta

Baka en glutenfri gräddtårta

Glutenfri gräddtårta

Botten:
1 dl Semper Fin Mix
Semper Pofiber, till att ströa formen med
1 dl potatismjöl
4  st ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Smör/kokosolja, till att smörja formen med

Vaniljkräm:
1 tsk vaniljpulver
1 dl grädde
2 1/2 dl mjölk
1 dl strösocker
3 äggulor
1 msk majsstärkelse
25g smör, rumstempererat

Garnering:
ca 5 dl Vispgrädde
Färska bär
100g Vit choklad
Jordgubbssylt/Hallonsylt

Gör såhär:

Börja med tårtbotten:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smörj en springform (ca 24 cm i diameter) med smör/kokosolja och ströa med pofiber.
3. Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ned i äggsmeten.
4. Häll smeten i formen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min.
6. Låt kakan svalna en aning. Lägg kakan på ett galler och låt den kallna.

Vaniljkräm:
1. I en kastrull, koka upp mjölk och vaniljpulver.
2. Vispa socker, äggulor och majsstärkelse till en smet. Tillsätt den varma mjölkblandningen och rör om.
3. Häll tillbaka krämen i kastrullen och låt krämen sjuda en stund och rör om.
4. Ta bort kastrullen från plattan, tillsätt det rumstempererade smöret och rör om.
5. Häll krämen i en skål, täck med plastfolie och låt stå i kylen i ca 25 min.
6. Vispa grädden och tillsätt till den nedkylda vaniljkrämen.

Montera tårtan:
1. Dela tårtbotten i två delar.
2. Fördela sylt över den ena tårtbotten, fortsätt med vaniljkrämen.
3. Lägg på den andra tårtbottenhalvan
4. Vispa grädden och bred över tårtan. Valfritt: Spara en del för att spritsa kanterna av tårtan.
5. Toppa med färska bär och riv slutligen över vit choklad.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfri gräddtårta