Glutenfri grön lasagne

Lasagne av egengjord glutenfri pastadeg

Glutenfri grön lasagne

Enkel och god glutenfri vegetarisk (lakto-ovo) lasagne som tar gästerna med storm.


4 portioner

Ingredienser

Pastadeg:
3 1/2 dl Semper Mix, Semper Mix med fiber eller Lågprotein Mix
1/2 dl olja
1 dl vatten
1 krm salt

Grönsaksröra:
2 msk olja
1-2 gula lökar i skivor
2 paprikor, skurna i bitar
1 squash, (200 g) i skivor
1 brk tomater, krossade
1 dl grönsaksbuljong
1 vitlöksklyfta, pressad
2 tsk oregano
salt, peppar, riven ost

Blanda olja, vatten och salt. Rör ner mixen och arbeta ihop till en deg. Dela degen i fyra bitar och kavla ut till en storlek som passar den form som skall användas. Fräs grönsakerna i oljan. Tillsätt buljong, tomater, salt och kryddor. Koka under lock ca 10 minuter. Smaka av. Smörj en eldfast form med olja. Lägg en pastaplatta i botten och varva med grönsaksröra och plattor. Avsluta med grönsaker och strö över riven ost. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter.

Tips!
Spara tid! Ni vet väl att vi även gör färdiga lasagneplattor som går precis lika bra att göra lasagnen på.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfri grön lasagne