Glutenfri granola med yoghurtparfait

Gör egen glutenfri granola

Glutenfri granola med yoghurtparfait

Gör egen glutenfri granola med yoghurtparfait - en enkel efterrättsliknande frukost.

Ingredienser:
Yoghurt (ca 1 stor matsked till vardera person)
Färska bär.
Granola

Ingredienser – Granola:
Havregrynsblandning
7dl Sempers Rena Havre
1 msk kanel
1 msk kakao
0,5 msk kardemumma
3 msk rapsolja
2 msk honung
Nötblandning
2 dl mandel
2 dl cashewnötter
1 dl hasselnötter
1 tsk kanel
1 msk honung
Topping
2 dl kokoschips

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200° C.
  2. Blanda havregryn, frön, kardemumma, kanel, kakao, honung, vatten och olja.
  3. Rosta havregrynsblandningen i ugnen i ca 20 min med omrörning då och då.
  4. Rosta nötterna några minuter i en het stekpanna. Toppa med kanel och honung.
  5. Blanda de rostade nötterna med havregrynsblandningen.
  6. Tillsätt kokoschips, blanda och förvara i burk.
  7. Fördela yoghurt i små skålar. Toppa med granola och färska bär.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfri granola med yoghurtparfait