Glutenfri grillad smörgås

Med avokado och pocherat ägg

Glutenfri grillad smörgås

Recept på glutenfria grillade smörgåsar med avokado och pocherat ägg. Garanterad succé!

4 pers

4 skivor grillade Semper Toasty havre

4 ägg

1 msk ättika

1 nypa salt

8 st cocktail tomater

2 avokado

1 nypa torkad chiliflakes

smörgåskrasse att toppa med

 
Gör så här:

  1. Börja med att pochera äggen. Koka upp vatten. Stäng av plattan precis när det börjar koka och tillsätt ättika och salt. Knäck ett ägg i en kopp. Lägg en sked i vattnet och rör upp en virvel med den. Häll sedan i ägget så håller det ihop. Om det inte gör det kan man hjälpa till med skeden. Låt ägget ligga vattnet ett tag. Ta upp ägget med en hålslev. Gulan ska vara lite krämig i konsistensen.
  2. Lägg tomaterna i en stekpanna med lite olivolja och rosta/stek på dem hastigt.
  3. Lägg ut de grillade brödskivorna på en skärbräda, lägg på en halv avokado på varje, mosa med gaffel. Lägg på ägget, tomat och strö på chiliflakes och krasse! Sist salta, peppra och ringla på lite olivolja!

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfri grillad smörgås