Glutenfri havremjölk

När du gör din egen havremjölk är det bra att ha en silduk, mixer och några extra glasflaskor. Glöm inte att göra din havremjölk på glutenfria havregryn!

Glutenfri havremjölk

ca 7 dl

3 1/2 dl Semper Havregryn
2 msk kokosolja
1 liter vatten
1 tsk honung
en nypa salt

Valfri booster:
1 krm gurkmeja, 1 tsk kardemumma, 1 tsk vaniljpulver

Gör så här:

  1. Värm kokosoljan så att den blir flytande.

  2. Mixa olja, havregryn, vatten, honung och salt ett par minuter.

  3. Sila mjölken genom silduk, vrid och krama ur all vätska. Blanda ner valfri booster i mjölken om du önskar och mixa. Häll upp i flaskor och förvara i kallt. Glöm inte att skaka före användning. Mjölken håller ca 3 dagar i kylskåp.

Tips! Använd din hemgjorda havremjölk i Över-natten-gröt och Frozen yoghurt.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfri havremjölk