Recept glutenfri pizza

Recept på hembakad glutenfri pizza

Glutenfri italiensk pizza

Det finns inget godare än en hembakad glutenfri pizza. Klassiska smaker i fin harmoni. Passar perfekt med rödrutig duk, levande ljus, smäktande dragspelsmusik och en riktigt god och krispig sallad.

2 st

Deg:
4 dl valfri mix från Semper
1/2 pkt jäst (25 g)
1 1/2 dl ljummet vatten
2 msk olja
1/2 tsk salt

Topping:
2-3 msk tomatsås
1 msk olivolja
1-2 rödlökar, skivade
10 oliver
4 tomater, skivade
1/2–1 tsk oregano
svartpeppar
1 mozzarella, skivad
2 dl ost, riven
75 g parmaskinka
några ruccolablad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°C.

  2. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja och salt. Rör ner mjölmixen och blanda.

  3. Låt degen jäsa i ca 15 minuter.

  4. Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper till två pizzor.

  5. Fördela toppingen (förutom parmaskinka och ruccola) över bottnarna och strö över osten.

  6. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Toppa med parmaskinka och ruccola.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfri italiensk pizza