Glutenfri knäckebrödspizza

Det svenskaste vi har möter det mest italienska och ljuva smaker uppstår. Det här är så enkelt och riktigt, riktigt gott.

Glutenfri knäckebrödspizza med två olika toppings

2 stora halvor

2 halvor Semper Spisbröd

GREKISKA SMAKER 1 halva
1–2 msk tomatpuré
1 pkt fetaost
1/2 rödlök
6–7 svarta oliver
salt och peppar
olivolja

Topping efter gräddning:
2 nävar ruccola
1 näve spenat

ITALIENSKA SMAKER 1 halva
1–2 msk tomatpuré
150 g prosciutto
1/2 päron
Parmesan eller Västerbottensost, riven
salt och peppar
olivolja

Topping efter gräddning:
2 nävar ruccola

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Bred ett tunt lager med tomatpuré över knäckebröden.

  3. Lägg på valfri topping. Ringla över olivolja.

  4. Placera knäckepizzorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen, ca 10 minuter.

  5. Ta ut pizzabitarna, toppa med bladgrönt och servera omgående.

Tips! Strö gärna över rostade nötter och färska örter.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfri knäckebrödspizza med två olika toppings