Glutenfri lingonlimpa

Saftig, god och glutenfri limpa

Glutenfri lingonlimpa

Perfekt bröd att göra till helgfrukosten. Saftig, god och glutenfri lingonlimpa!


Ingredienser:
1 pkt Semper Mix med fiber (spara 1 dl till utbakningen)
2 dl Semper Havregryn
1/2 pkt jäst
3 1/2 dl vatten, 37°C
1 msk Fiberhusk
1 tsk salt
1/2 msk brödkryddor
2 msk matolja
1 dl lingonsylt

Gör såhär:

  1. Smula jästen och rör ut den i vattnet.
  2. Tillsätt salt, brödkryddor och fiberhusk och rör om.
  3. Låt blandningen svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt de övriga ingredienserna.
  5. Blanda till en deg och låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
  6. Knåda ihop degen och forma den till två runda bullar.
  7. Sätt ugnen på 200°C.
  8. Skär tre snitt i dem och låt jäsa ytterligare 15 minuter.
  9. Grädda i ca 25 minuter.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfri lingonlimpa