Glutenfri macka med med ugnsrostade tomater och bönhummus

Glutenfri macka med med ugnsrostade tomater och bönhummus

4 mackor

4 st Semper Square
2 rankor med körsbärstomater på kvist
3 msk olivolja
svartpeppar

Bönhummus
1 pk vita bönor – förkokta
2 vitlöksklyfta
olivolja
2 msk hackad oregano
lite pressad citron
salt och svartpeppar

Olika sorter salladsskott eller krasse, ca 50 g. Tips! Prova gärna Röd shiso krasse

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Lägg tomaterna i en ugnsform och ringla över lite olivolja, salt och peppar.

  3. Ugnsgrilla i ca 20 min. Ta ut och låt svalna något.

  4. Under tiden gör bönröran. Häll av bönorna i ett durkslag, spola med lite kallt vatten.

  5. Mixa sedan tillsammans med olivoljan, oregano, citronjuice, salt och peppar till en grov bönhummus.

  6. Bred på ordentligt med bönhummus och toppa med några tomater och lite krasse. Ringa gärna lite olivolja över innan servering.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfri macka med med ugnsrostade tomater och bönhummus