Glutenfri nötchokladkaka

Kladdkaka i all ära, men vill ni bjuda på något annorlunda och supergott så är vår nötchokladkaka en riktig vinnare.

Glutenfri nötchokladkaka

ca 10-12 bitar

1 dl Semper Mix, Fin Mix eller Lågprotein Mix
125 g smör eller margarin
1 3/4 dl socker
3 st äggulor
100 g nötter, grovhackade
2 msk kaffe
100 g choklad, smält
3 st äggvitor

Gör så här:

  1. Hacka nötterna, lägg åt sidan

  2. Rör fett och socker poröst i en bunke. 

  3. Arbeta in en äggula i taget. 

  4. Smält chokladen och vänd ner i smeten. 

  5. Blanda ner nötter, kaffe, choklad och mix. 

  6. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem. 

  7. Sätt ugnen på 200°C

  8. Häll smeten i en smord och mixmjölad form, 24 cm i diameter. 

  9. Grädda i ca 30 minuter. Servera gärna med vispad grädde!

 

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfri nötchokladkaka