Glutenfri pajdeg

Recept på pajdeg och två goda fyllningar.

Glutenfri pajdeg med två fantastiskt goda fyllningar

Här kommer ett recept på glutenfri pajdeg som går lätt att göra med förslag på två goda fyllningar.

Kräftskivans (och alla andra bjudningars) självklara stöttepelare. För extra lyx kan du toppa med ruccola, färska tomater och proscuitto.

ca 6 bitar

Pajdeg till 1 paj:
2 1/2 dl Semper Havregryn
2 dl Semper Mix, Fin Mix eller Grov Mix
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning Västerbottenpaj:
4 ägg
1 dl grädde
3 dl mjölk
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
1 krm peppar
4 dl Västerbottensost

Fyllning Ädelostpaj:
3 ägg
2 1/2 dl mjölk
3 dl riven ost (exempelvis mild hårdost)
1 1/2 dl ädelost

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C.

Pajbotten:

  1. Blanda havregryn och mjölmix. Arbeta in smör och vatten till en deg. Tryck ut degen i en smord pajform (ca 24 cm i diameter).

  2. Grädda i ugnen, ca 10 minuter.

  3. Sänk ugnstemperaturen till 200°C.

Fyllning:

  1. Vispa samman ägg, grädde, mjölk, kryddor och eventuellt salt. Fördela osten i pajskalet och häll över äggstanningen.

  2. Grädda i mitten av ugnen, 25–30 minuter.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfri pajdeg med två fantastiskt goda fyllningar