Glutenfri pajdeg med två fantastiskt goda fyllingar

Kräftskivans (och alla andra bjudningars) självklara stöttepelare. För extra lyx kan du toppa med ruccola, färska tomater och proscuitto.

6 bitar60 min
Inga röster än
0 Röster

Ingredienser

Pajdeg till 1 paj:
2 1/2 dl Semper Havregryn
2 dl Semper MixFin Mix eller Grov Mix
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning Västerbottenpaj:
4 ägg
1 dl grädde
3 dl mjölk
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
1 krm peppar
4 dl Västerbottensost

Fyllning Ädelostpaj:
3 ägg
2 1/2 dl mjölk
3 dl riven ost (exempelvis mild hårdost)
1 1/2 dl ädelost

Gör såhär

Sätt ugnen på 225°C.

Pajbotten:

  1. Blanda havregryn och mjölmix. Arbeta in smör och vatten till en deg. Tryck ut degen i en smord pajform (ca 24 cm i diameter).

  2. Grädda i ugnen, ca 10 minuter.

  3. Sänk ugnstemperaturen till 200°C.

Fyllning:

  1. Vispa samman ägg, grädde, mjölk, kryddor och eventuellt salt. Fördela osten i pajskalet och häll över äggstanningen.

  2. Grädda i mitten av ugnen, 25–30 minuter.

Hem / Recept / Glutenfri pajdeg med två fantastiskt goda fyllingar