Glutenfri pasta-jar med chevre och rödbeta

Recept på glutenfri pasta i en burk

Glutenfri pasta-jar med chêvre & rödbeta

Pasta-Jar med Chêvre & Rödbeta - glutenfri pasta i en burk.

1st stor glasburk

Ingredienser:
2 dl Semper Penne Tricolore
3 st rödbetor
½ litet broccolihuvud
1 dl soyabönor
4-5 cocktailtomater
½ zucchini till garnering
1 näve valnötter
1 näve ruccola
2 skivor prosciutto
½ avokado
Timjan
Salt och peppar

Chêvrekräm:
200 g chêvre
2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
honung
salt och peppar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 °C grader.
  2. Skär rödbetorna i klyftor. Lägg olivolja och vitlök i en ugnsfast form tillsammans med betorna. Toppa med timjan.
  3. Låt stå i ugnen i ca 10 minuter.
  4. Förbered chêvrekrämen. Skär bort skalet på osten. Spara en del av osten till garnering. Mosa resten av chêvreosten med en gaffel. Blanda crème fraiche och pressad vitlök i en skål. Tillsätt osten och vispa till en slät kräm. Smaka av med honung, salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt förpackningen.
  6. Häll pastan i ett durkslag och skölj i kallt vatten.
  7. Fördela chêvrekrämen i glasburkens botten.
  8. Skär broccolin i mindre bitar och lägg i burken tillsammans med skinkan.
  9. Fördela ruccola, tomater, bönor och avokado över broccolin.
  10. Fortsätt med pasta och rödbetor.
  11. Toppa med riven zucchini, chêvreost och valnötter.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfri pasta-jar med chêvre & rödbeta