Glutenfri princesstårta

Baka en glutenfri princesstårta

Glutenfri princesstårta

Botten:
1 dl Semper Fin Mix
Semper Pofiber, till att ströa formen med
1 dl potatismjöl
4
 
st ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Smör/kokosolja, till att smörja formen med

Vaniljkräm:
1 tsk vaniljpulver
1 dl grädde
2 1/2 dl mjölk
1 dl strösocker
3 äggulor
1 msk majsstärkelse
25g smör, rumstempererat
200g Marsipanlock
Kokosolja
Florsocker

Gör såhär:

 Börja med tårtbotten:
1. Sätt ugnen på 175
°C.
2. Smörj en springform (ca 24 cm i diameter) med smör/kokosolja och ströa med pofiber.
3. Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ned i äggsmeten.
4. Häll smeten i formen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min.
6. Låt kakan svalna en aning. Lägg kakan på ett galler och låt den kallna.

Vaniljkräm:
1. I en kastrull, koka upp mjölk och vaniljpulver.
2. Vispa socker, äggulor och majsstärkelse till en smet. Tillsätt den varma mjölkblandningen och rör om.
3. Häll tillbaka krämen i kastrullen och låt krämen sjuda en stund och rör om.
4. Ta bort kastrullen från plattan, tillsätt det rumstempererade smöret och rör om. 
5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min.
6. Låt kakan svalna en aning. Lägg kakan på ett galler och låt den kallna.

Vaniljkräm:
1. I en kastrull, koka upp mjölk och vaniljpulver.
2. Vispa socker, äggulor och majsstärkelse till en smet. Tillsätt den varma mjölkblandningen och rör om.
3. Häll tillbaka krämen i kastrullen och låt krämen sjuda en stund och rör om.
4. Ta bort kastrullen från plattan, tillsätt det rumstempererade smöret och rör om.
5. Häll krämen i en skål, täck med plastfolie och låt stå i kylen i ca 25 min.
6. Vispa grädden och tillsätt till den nedkylda vaniljkrämen.

Montera tårtan:
1. Dela tårtbotten i två delar.
2. Fördela sylt över den ena tårtbotten, fortsätt med vaniljkrämen.
3. Lägg på den andra tårtbotten.
4. Vispa grädden, bred ett tunt lager längs med tårtans kanter. Fördela grädden i tjocka lager på resten av tårtan och forma grädden till en kupol på tårtans topp.
5. Lägg marsipanlocket försiktigt på tårtan. Använd en vass kniv för att jämna till tårtans kanter.
6. Dekorera med en marsipanros och pudra tårtan med florsocker innan servering.

 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfri princesstårta