Glutenfri pumpakaka

Recept på glutenfri pumpakaka

Glutenfri pumpakaka

10-12 bitar
En året-runt kaka som passar extra bra på hösten. Varför inte bjuda vännerna på Halloween-fika?

Ingredienser:
4 dl Semper Mix
100 g rumsvarmt smör eller margarin
2 1/2 dl socker
3 ägg
400 g pumpa
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel

Glasyr:
25 g rumsvarmt smör
100 g färskost
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

 Gör såhär:

  1. Rör smör och socker poröst.
  2. Tillsätt äggen, ett i taget. Skala och finriv pumpan och rör ner den i smeten.
  3. Sätt ugnen på 175°C.
  4. Blanda mix, bakpulver och kanel och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Använd gärna Pofiber att bröa med.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
  6. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
  7. Blanda smör, färskost, florsocker och vaniljsocker till glasyren och låt den stå en stund i kylen. 7. Bred krämen över kakan och låt kakan stå i kylen till servering.

Tips!
Rostade pumpakärnor: Skölj och rengör kärnorna från pumpakött. Smörj en ugnssäker form eller långpanna med olja, lägg i kärnorna och salta. Rosta i ugnen i 175° C i ca 20-30 minuter. De är färdiga när de fått färg och doftar rostat.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfri pumpakaka