Glutenfri Rulltårta à la chokladboll

Grym kombo av två klassiker

Glutenfri Rulltårta à la chokladboll

Ingredienser:

Blandning nummer 1 (mörk):
200 g rumsvarmt smör
1,5  dl strösocker
1 dl kakao
8 dl Semper Ren Havre
0,5 dl starkt kaffe eller espresso

Blandning nummer 2 (ljus):
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
5 dl Semper Ren Havre
1 msk vaniljsocker
2 dl kokosflingor
0,5 dl mjölk

Gör såhär:
1. Börja att  vispa samman smör och socker i “blandning nummer 1” i en egen bakbunke.
2. Gör likadant med “blandning nummer 2” i en egen bakbunke. 
3. Tillsätt de övriga ingredienserna i vardera bunke och blanda med händerna till jämna smetar.
4. Kavla ut “blandning nummer 1” mellan två bakplåtspapper ca 25x35 .  Gör likadant med “blanding nummer 2”
5. Fördela blandning nummer 2 ovanpå blandning nummer 1 och rulla ihop till en rulltårta. Vik in långsidan genom att ta hjälp av bakplåtspappret.
6. Lägg rulltårtan med bakplåtspapper i kylen 1-2 timmar tills den är riktigt kall.
7. Häll pärlsocker på en bricka och rulla hela ovansidan på din chokladbollstårta.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfri Rulltårta à la chokladboll