Glutenfri sommartårta

Festens stora stjärna

Glutenfri sommartårta

ca 10 bitar

3 dl Semper Mix eller Fin Mix
3 st äggulor
1 1/2 dl socker
3/4 dl mjölk
1/2 dl smält smör eller margarin
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Marängsmet:
3 st äggvitor
2 1/2 dl socker

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1/2 l färska jordgubbar eller andra bär

Gör så här:

Marängsmeten:

  1. Vispa vitorna till ett fast skum. 

  2. Rör ner sockret och fortsätt vispa någon minut. 

Kakan:

  1. Vispa gulorna och sockret pösigt. 

  2. Tillsätt mjölk och det avsvalnade fettet. 

  3. Rör ner mixen blandad med bakpulver och vaniljsocker. 

  4. Sätt ugnen på 200°C. 

  5. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna 30 x 40 cm. Bred marängsmeten över. 

  6. Grädda i ca 15 minuter. 

  7. Låt kakan kallna och dela den i 2 delar. 

  8. Vispa grädden och bred den över ena halvan. 

  9. Lägg på skivade jordgubbar. 

  10. Lägg sedan den andra halvan över med marängsidan uppåt.


Tips! Toppa med ett tunt lager grädde och några bär, för en fin look. 

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfri sommartårta