Glutenfri vegetarisk lasagne

En lasagne som är både grön och skön.

Glutenfri vegetarisk lasagne

4 port

1 pkt Semper Lasagneplattor
2 msk olja
2 paprikor, skurna i bitar
1 squash, skivad
1–2 gula lökar, skivade
1 vitlöksklyfta, pressad
1 dl grönsaksbuljong
1 burk tomater, krossade
2 tsk oregano
salt och peppar
riven ost, gärna Västerbottensost eller Parmesan

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Fräs grönsakerna och löken i olja. Tillsätt buljong, tomater, salt och kryddor. Koka under lock, ca 10 minuter, till en grönsaksröra. Smaka av med salt och peppar.

  3. Smörj en ugnsfast form med olja. Lägg ett lager lasagneplattor i botten och varva sedan med grönsaksröra och plattor. Avsluta med grönsaker och strö över riven ost.

  4. Grädda i ugn, ca 30 minuter.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfri vegetarisk lasagne