Glutenfria bananmuffins

Matiga, mumsiga och mellisvänliga. Tillsätt gärna lite valnötter för knaprigheten och smakens skull.

Glutenfria bananmuffins

Ca 20 st

2 dl Semper Bovete & Teff mjöl 
1/2 dl råsocker
1 krm salt
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
2 dl glutenfri havremjölk eller annan valfri mjölk
1/2 dl rapsolja
1 banan, mosad
50 g valnötter, hackade (valfritt)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke och tillsätt havremjölk och rapsolja. Vispa till en jämn smet.

  3. Tillsätt mosad banan. Vispa ytterligare i någon minut. Tillsätt hackade valnötter om du önskar.

  4. Fyll muffinsformarna med smet. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Låt svalna.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfria bananmuffins