Glutenfria blåbärsmuffins

Perfekt när du får oväntat (eller väntat) besök.

Glutenfria blåbärsmuffins

ca 30 st

1 dl Semper Havregryn
3 1/2 dl Semper Fin Mix, Mix eller Lågprotein Mix
2 ägg
2 dl socker
125 g smör
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl vatten eller mjölk
1 1/2 dl blåbär

Gör så här:

  1.  Sätt ugnen på 225°C.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smör och blanda ner i smeten.

  3. Blanda havre, mjölmix, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke.

  4. Tillsätt delar av mjölblandningen i omgångar varvat med vätskan till smeten.

  5. Fördela smeten i pappersformar och tryck ner blåbären.

  6. Grädda i ca 12 minuter.

Tips! Använder du mjölk får du en finare färg på dina muffins.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfria blåbärsmuffins