Glutenfria chia coconut cookies

Busa till det med kakor till frukost eller mellanmål, sötade med banan och boostade med chia.

Glutenfria chia coconut cookies

ca 10 st

4 dl Semper Havregryn
3 msk kokosflingor
2 stora bananer, mosade
3 msk chiafrön
1 tsk kanel
en nypa havssalt
1/2 dl hallonsylt (alt mixa frysta hallon med honung till önskad konsistens)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C och förbered en plåt med bakplåtspapper.

  2. Mixa havregryn och kokosflingor, tills de är lite lätt grovmalda.

  3. Rör sedan ner banan, chiafrön, kanel och salt.

  4. Fördela degen i 10 klickar på bakplåtspappret. Tryck sedan tummen i mitten av varje kaka. Fyll varje ”hål” med en rågad tesked hallonsylt.

  5. Grädda kakorna i ugnen, ca 10 minuter. Låt svalna.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfria chia coconut cookies