Glutenfria havrebollar med dadlar

Runda små klassiker i en lite piggare version.

Glutenfria havrebollar med dadlar

ca 10 st

3 dl Semper Havregryn
12 färska dadlar, urkärnade
3–4 msk rå- eller vanlig kakao
3/4 dl glutenfri havremjölk (se recept här) eller annan växtbaserad mjölk
1 1/2 msk kokosolja
2 msk starkt kaffe
en nypa flingsalt

Valfri booster:

1 msk gojibär

Garnering:

hackade pumpafrön och pistagenötter, strössel eller kakao

Gör så här:

  1. Hacka dadlar i mindre bitar.

  2. Mixa med övriga ingredienser i en matberedare till en jämn smet.

  3. Forma till bollar och rulla i valfri garnering. Ställ in i kylen.

Tips! Bollarna går även utmärkt att förvara i frysen.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfria havrebollar med dadlar