Glutenfria havrebollar med lingon & vit choklad

Överraska dina nära och kära med en svenskare touch av denna klassiker.

Glutenfria havrebollar med lingon & vit choklad

ca 25 st

5 dl Semper Havregryn
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker

50 g vit choklad
100 g smör

1– 1 1/2 dl lingon
1/2 banan

riven kokos till garnering

Gör såhär:

  1. Mixa socker, vaniljsocker och grovhackad choklad till fint pulver i matberedare. Om du inte har en matberedare kan du smälta chokladen på låg värme. 

  2. Tillsätt havregryn och rumstempererat smör, mixa. 

  3. Tillsätt lingon och grovhackad banan och mixa till smet. Ställ i kylskåp, ca 30 minuter. 

  4. Forma bollar och rulla i kokosflingor. Låt stelna i kylskåp. 

Tips! Byt ut lingon mot andra bär, exempelvis färska svenska jordgubbar.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfria havrebollar med lingon & vit choklad