Glutenfria kladdkaks-pops

Juliga kladdkakebollar på pinne kan inte bli annat än succé!

Glutenfria kladdkaks-pops

ca 20 st

Kladdkaka
2 dl Semper Mix, Fin Mix eller Lågprotein Mix
100 g smör
2 ägg
2 ½ dl socker
4 msk kakao

Cakepops
Semper kakor (valfria)
2 pkt färskost (500 g)
400 g vit choklad
200 g mörk choklad
Karamellfärg
Strössel

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smält smör och låt svalna.

  2. Blanda ägg och socker.

  3. Tillsätt mjölmix, siktat kakaopulver och det avsvalnade smöret.

  4. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter).

  5. Grädda i ca 25–30 minuter. Låt svalna.

Cakepops

  1. Mixa halva kladdkakan i matberedare.

  2. Tillsätt färskost och blanda till en smet.

  3. Forma smeten till bollar.

  4. Sätt en pinne på varje boll och ställ klubborna i frysen tills de är kalla och stela.

  5. Smält chokladen och förbered glas fyllda med socker att ställa de färdiga cakepopsen i när de skall stelna.

  6. Doppa klubborna i den smälta chokladen, toppa med karamellfärg, kaksmulor eller strössel.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfria kladdkaks-pops