Glutenfria ljusa frallor

Krispig utsida, mjuk insida

Nu är det dags att briljera med nybakade frallor – här är receptet på glutenfria frukostfrallor som förgyller din morgon. Välj att baka små ljusa frallor eller baguetter. Resultatet – ett saftigt bröd, krispigt på utsidan och härligt fluffigt på insidan. Så lyxa till det på morgonkvisten med detta recept. Blir det bröd över kan du enkelt frysa in dem.

10 st75 min
Inga röster än
0 Röster

Ingredienser

  • 500 gram Semper Mix men spara 1/2 dl till utbak.

  • 30 g Semper Pofiber (1/2 dl)

  • 3 dl vatten

  • 50 gram jäst

  • 1 tsk salt

  • 1/2 dl olja

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 230 grader.

  2. Blanda ut jästen i ljummet vatten, tillsätt salt, olja, Pofiber och Semper Mix.

  3. Blanda i maskin med degkrok i 5 minuter tills du har en fin deg.

  4. Kavla ut degen på mjölat bord och mjöla på toppen.

  5. Skär ut 10 rektangulära frallor och lägg på plåt. Låt jäsa cirka 30 minuter under bakduk.

Hem / Recept / Glutenfria ljusa frallor