Glutenfria morgonmuffins

2 1/2 dl Semper Bovete & Teff mjöl
1/2 dl Semper Havregryn
2 tsk bakpulver
2 krm salt
1 tsk kanel
50 g kokosolja eller rumstempererat smör
1 äpple, grovrivet
2 dl glutenfri havremjölk eller annan växtbaserad mjölk

Tillsätt en eller flera av nedan:
1/2 dl solroskärnor, hela
1/2 dl blåbär eller tranbär, torkade
1 dl hasselnötter, grovhackade
1/2 dl hela linfrön
1 dl russin
Obs! Helt solrosfrö och linfrö kan innehålla spår av gluten!

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°C.

  2. Mät upp mjölmix, havregryn, bakpulver, salt, kanel och kokosolja (eller smör).

  3. Kör allt i en matberedare någon minut så att fettet går in i mjölet. Alternativt kan det arbetas ihop med fingrarna.

  4. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta snabbt ihop till en smet.

  5. Fördela smeten i muffinsformar.

    Tips! Eftersom muffinsen inte sväller så mycket kan formarna fyllas upp till formens kant

  6. Grädda i mitten av ugnen, ca 15 minuter.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfria morgonmuffins