Glutenfria morotsfrallor

Ett saftigt och gott matbröd gjort på morot. Du kan välja mellan att göra ett helt glutenfritt morotsbröd eller goda små morotsfrallor.

2045 min
Inga röster än
0 Röster

Ingredienser

1 pkt Semper MixFin MixGrov Mix eller Lågprotein Mix
4 dl vatten
1/2 dl olja
1/2 pkt jäst (25 g)
2 dl morötter, finrivna
2 dl boveteflingor
2 msk sirap
1 tsk salt

Obs! Helt solrosfrö och linfrö kan innehålla spår av gluten!

Gör såhär

  1. Värm vatten och olja till 37°C. Rör ut jästen i degspadet.
  2. Tillsätt morötter, boveteflingor, sirap och salt. Blanda i mjölmix och rör till en jämn smet.
  3. Låt jäsa övertäckt, ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250°C.
  5. Arbeta ihop degen och klicka ut på plåt med bakplåtspapper. Degen ska vara lös. Låt jäsa övertäckta, ca 10 minuter.
  6. Grädda i ugn, ca 10 minuter.

Hem / Recept / Glutenfria morotsfrallor