Glutenfria pepparkakor

Pepparkakor är lika gott året om. Ät som de är, toppa med ädelost eller varför inte använda som botten till en cheesecake?

Glutenfria pepparkakor

1 sats

4 dl Semper Fin Mix eller Bovete & Teff mjöl
100 g smör
1 dl socker
1/2 dl mörk sirap
1 msk kanel, mald
1 tsk ingefära, mald
1 tsk kryddnejlika, mald
3 krm salt
2 krm natriumbikarbonat
3 msk vatten (till Bovete & Teff mjöl)

Gör så här:

  1. Mixa alla ingredienser utom vatten i en matberedare. Tillsätt sedan 3 msk vatten om du använder Bovete & Teff mjöl och mixa igen.

  2. Låt degen vila i kylskåp i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 160°C.

  3. Arbeta degen lätt på bakbord så att den mjuknar och blir formbar. Kavla degen tunt med lite mjöl på bakbordet och ta ut pepparkaksfigurer med mått.

  4. För över kakorna på plåt och grädda, ca 10–15 minuter. Låt svalna på plåten.

Tips! Grädda inte för mörkt för då smakar kakorna lätt bränt.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfria pepparkakor