Glutenfria piroger

En hel måltid i ett litet väldoftande paket. Ljuvliga att äta nygräddade med en god sallad. Också väldigt fiffiga att ha på lut i frysen, eller med på utflykten.

Glutenfria piroger

ca 12 st

Deg:
5 1/2 dl Semper Mix eller Mix med Fiber (spara 1/2 dl till utbakning)
1/2 pkt jäst (25 g)
1 1/2 dl ljummet vatten
2 msk olja
1 tsk salt

Fyllning:
2 st små gula lökar, hackade
250 g köttfärs
1/2 dl basilika, klippt
2 tsk salladskrydda
1 krm svartpeppar
1 dl lättfil

Till pensling: 1 ägg

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°C.

  2. Deg: Lös jästen i vattnet. Tillsätt olja och salt. Rör ner mjölmixen och blanda ihop.

  3. Låt degen jäsa övertäckt i ca 15 minuter. Gör fyllningen under tiden. Bryn lök och köttfärs i en stekpanna. Rör om hela tiden. Tillsätt basilika, kryddor och lättfil i färsen. Låt svalna.

  4. Knåda och kavla ut degen till 12 runda kakor (ca 10 cm i diameter).

  5. Fördela fyllningen (ca 2 msk) på varje rundel. Vik ihop till halvmånar. Tryck till kanterna med en gaffel. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper.

  6. Pensla pirogerna med ett uppvispat ägg eller med lite vatten. Grädda i ugn, ca 12 minuter.

  7. Låt pirogerna svalna på galler. Servera gärna med en god sallad.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfria piroger