Glutenfria saffransscones

Passar lika bra på helgfrukost som på afternoon tea.

Glutenfria saffransscones

15 st

4 dl Semper Mix med Fiber
50 gram rumstempererat smör
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
1 dl vaniljkvarg
1 msk honung
1 gram saffran
nypa salt
hasselnötter eller mandel (valfritt)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°C. 

  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt smör och krama till en smulig deg. 

  3. Tillsätt mjölk, vaniljkvarg och honung, rör samman. 

  4. Mjöla in händerna och forma 6 lätt tillplattade bollar. 

  5. Strö över finhackade hasselnötter eller mandel. 

  6. Grädda i ugnen i ca 10 min eller tills sconesen har fått fin färg. 

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfria saffransscones