Glutenfria semlor

Glutenfritt recept på semla.

Glutenfria semlor

Fettisdagsbulle, fastlagsbulle eller het vägg. Oavsett namn så är det vansinnigt gott. Här kommer vårt bästa recept på glutenfria semlor – perfekt till fettisdagen, eller vilken annan dag som helst. 

ca 12 st

1 pkt Semper Mix eller Lågprotein Mix
50 g smör
2 1/2 dl mjölk eller vatten
1/2 pkt jäst (25 g)
1/2 dl socker
2 krm salt
1 tsk kardemumma, stött

Pensling: ägg eller vatten
Fyllning: mandelmassa och vispgrädde

Gör så här:

  1. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölk och låt det bli ljummet, ca 37°C.

  2. Rör ut jäst i degspadet. Tillsätt mjölmix (spara 1 ½ dl till utbakning), socker, salt och kardemumma.

  3. Arbeta ihop degen med degblandare eller elvisp med degkrok, ca 2 minuter. Låt jäsa i ca 30 minuter.

  4. Sätt ugnen på 250°C.

  5. Pudra över resterande mjölmix och arbeta degen på bakbordet. Dela degen i 12 bitar och forma till runda bullar. Låt jäsa övertäckta på plåt, ca 20 minuter.

  6. Pensla med uppvispat ägg eller vatten. Grädda, ca 8 minuter. Låt bullarna svalna.

  7. Dela bullarna och fyll med mandelmassa och vispad grädde.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfria semlor