Glutenfria skorpor

Avnjutes gärna i sällskap med en kopp te och en klick god marmelad.

Glutenfria skorpor

32 halvor

1 pkt Semper Lantbrödmix
1 pkt jäst (50 g)
3 dl vatten, ljummet
1/2 dl linfrön, krossade
100 g smör, rumstempererat
2 msk socker

Gör så här:

  1. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt sedan övriga ingredienser, men spara ½ dl av mjölmixen till utbakning. Blanda allt till en smidig deg.

  2. Stjälp upp degen på bakbordet och dela i 4 bitar. Rulla ut dem något med den sparade mjölmixen. Dela varje bit i ytterligare 4 delar. Forma varje del till en rulle. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Låt jäsa 40 minuter. Sätt ugnen på 225°C.

  4. Grädda i ugn, ca 10 minuter.

  5. Dela rullarna med en vass kniv. Lägg på galler och torka skorporna i ugnen i 125°C, ca 1 timme.

Tips! Sätt gärna ugnsluckan lite på glänt genom att placera en träslev eller dylikt mellan ugnens lucka och ugnen. Då försvinner fukten lättare och skorporna torkar fortare.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfria skorpor