Glutenfria skräddarkakor

Allra godast nybakade, gärna med en god ost och en krispig paprika på toppen.

Glutenfria skräddarkakor

ca 4 st

1 pkt Semper Mix, Mix med fiber, Grov mix eller Fin mix
1/2 dl Semper Pofiber
3 1/2 dl vatten
1/2 dl olja
50 g jäst
2 tsk salt
2 tsk brödkryddor
2 msk sirap

Gör så här:

  1. Värm vatten och olja till ca 37°C. Rör ut jästen i degspadet.

  2. Tillsätt salt, brödkryddor och sirap. Arbeta in Pofiber och mjölmixen (spara lite till utbakning) ca 3 minuter med degkrokar, eller hushållsmaskin.

  3. Låt degen jäsa, ca 20 minuter.

  4. Arbeta ihop degen och dela den i 4 delar. Lägg på plåt med bakplåtspapper och platta ut till runda kakor, ca 1 cm tjocka.

  5. Låt bröden jäsa i ytterligare 20 minuter. Sätt ugnen på 225°C.

  6. Grädda i ugn, ca 20 minuter.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfria skräddarkakor