Glutenfria snittar skagen och kantareller

Skagen med löjrom & Kantareller med parmesan

Glutenfria Snittar

Bjud på glutenfria snittar, vi har flera recept. De här innebär garanterad succé! 

Skagenröra med löjrom

4-6 skivor Semper Toasty fiber

500 g räkor med skal

1 dl majonnäs

1 dl creme fraiche

1/2 knippe dill

1 citron

1 krm salt

1 krm svartpeppar

4-6 msk löjrom

Dill att dekorera med

Gör så här:

  1. Skala räkorna, ta undan några till garnering och hacka resten grovt.
  2. Lägg räkorna i en bunke och blanda med majonnäs och crème fraiche.
  3. Hacka dillen fint, men spara lite till dekoration. Riv lite citronskal och pressa ur 1 tsk saft. Tillsätt dill, citron och smaksätt med salt och peppar.
  4. Klicka ut skagenröran på smörstekt Toasty fiber, skuren i mindre tilltuggs bitar.
  5. Toppas med löjrom, dill och svartpeppar.

 

Smörstekta kantareller med parmesan och timjan

4-6 skivor Semper Toasty fiber

150 g kantareller

2 - 3 msk smör

2 msk olivolja

1/2 dl riven parmesan

salt

svartpeppar

Timjan att dekorera med

 
Gör så här:

  1. Stek svampen i en torr stekpanna tills all vätska försvunnit! Tillsätt sedan smör och olivolja och stek tills de får en fin gyllene färg. Salta och peppra!
  2. Fördela svampen på smörstekt Toasty fiber,  skuren i mindre tilltuggsbitar.
  3. Toppa med parmesan och färsk timjan.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfria Snittar