Glutenfria snittar med gravad lax, äpple och pepparrot

Spännande kombination av sött från äpple, salt från lax och sting från pepparrot.

Glutenfria snittar med gravad lax, äpple och pepparrot

6 st

3 skivor hembakat vörtbröd alternativt Semper Mörkt med Fullkorn
2 skivor gravad lax
1 msk gräslök, hackad
1 st äpple
50 g smör, rumsvarmt
en nyp flingsalt
1 st citron, skalet
riven pepparrot

Gör såhär:

  1. Kantskär vörtbrödet. Skär sedan varje skiva i två trekantiga snittar. 

  2. Vispa smöret luftigt med elvisp. 

  3. Bred det vispade smöret på bröden och toppa med flingsalt, rivet citronskal och pepparrot. 

  4. Hacka äpplet fint.

  5. Fördela laxen, det hackade äpplet, gräslöken och den andra halvan av brödet. Lägg ihop brödbitarna och sätt en tandpetare igenom.


Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfria snittar med gravad lax, äpple och pepparrot