Glutenfria våfflor

Recept på goda och glutenfria våfflor.

Glutenfria våfflor

Servera frasiga glutenfria våfflor med klassikern grädde och sylt, eller varför inte prova färsk frukt och jordnötssmör för god variation.

ca 6 st

3 dl Semper Bovete & Teff mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
3 1/4 dl mjölk
1/2 dl rapsolja
50 g smör

Gör så här:

  1. Blanda mjölmix, bakpulver och salt i en skål.

  2. Tillsätt mjölk och vispa snabbt ca 1 minuter, helst med elvisp. Låt stå och svälla, ca 10 minuter.

  3. Tillsätt rapsolja och smält smör. Blanda.

  4. Värm upp våffeljärnet och pensla med lite matolja. Smeten är ganska fast och fördelas lättast på våffeljärnet med ett decilitermått.

Tips! Smaksätt med 1 msk socker och 1½ msk vaniljsocker.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfria våfflor