Glutenfritt brytbröd

Perfekt vid stora middagar eller på ett buffébord.

Glutenfritt brytbröd

12 bitar

1 pkt Semper Lantbrödmix inkl jästpåse
3 dl vatten, varmt
1/2 dl olivolja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°C.

  2. Mät upp vatten och olja i en skål.

  3. Tillsätt mjölmixen och torrjäst (spara 1 dl av mjölmix till utbakning).

  4. Blanda till en jämn och något kladdig deg.

  5. Stjälp upp degen på ett bakbord och dela i två lika stora bitar. Rulla med hjälp av den sparade av mjölmixen ut bitarna till längder och dela varje längd i 6 bitar. Forma bitarna till runda bullar.

  6. Lägg bullarna med 1–2 cm mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lite olja mellan bullarna så blir de lättare att dela. Strö över eventuell överbliven mjölmix. Låt jäsa i 30 minuter.

  7. Grädda i ugn, ca 10 minuter. Låt brödet svalna.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfritt brytbröd