Glutenfritt formbröd

Ett lättbakat och användbart bröd som bakas i avlånga formar. Gott till allt från landgång, smörgåstårta, till en vanlig ostmacka.

Glutenfritt formbröd

2 st

1 pkt Semper Bovete & Teff mjöl
50 g jäst
1 1/2 msk honung, eller råsocker
4 1/2 dl vatten, rumstempererat
1/2 dl rapsolja
1 tsk salt
brödkryddor (valfritt)

Gör så här:

  1. Rör ut jäst och honung i vattnet. Tillsätt mjölmix (spara 1 msk till utbakning) och övriga ingredienser. Arbeta till en jämn och smidig deg, gärna i degblandare, ca 3 minuter.

  2. Flytta över degen till två smorda brödformar (2 x 1 l). Jämna till ytan med mjöliga händer och låt jäsa övertäckt i rumstemperatur till dubbel storlek, ca 30 minuter.

  3. Sätt ugnen på 250°C.

  4. Pensla med vatten och grädda i ugn, i ca 30 minuter.

  5. Stjälp upp brödet på galler och låt svalna helt.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfritt formbröd