Glutenfritt hamburgerbröd

En god hamburgare startar alltid med ett gott bröd. Här kommer vårt bidrag till en godare burgarvärld.

Glutenfritt hamburgerbröd

ca 16 st

1/2 dl Semper Pofiber
1 pkt Semper Mix eller Grov Mix
50 g smör
3 1/2 dl vatten
1/2 pkt jäst
1/2 tsk salt

Garnering: sesamfrön

Gör så här:

  1. Smält smöret, tillsätt vattnet och låt det bli ljummet, ca 37°C.

  2. Rör ut jäst och Pofiber i degspadet. Tillsätt salt och arbeta in mjölmixen, spara 1 ½ dl till utbakning. Låt jäsa i ca 30 minuter.

  3. Arbeta ihop degen. Forma till hamburgerbröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Nagga bröden och låt jäsa i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 250°C.

  4. Pensla med varmt vatten, strö på sesamfrön.

  5. Grädda i ugn, ca 10 minuter.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfritt hamburgerbröd