Glutenfritt lantbröd

Ett rustikt allround-bröd som är gott till sallader och soppor, perfekt till bruschetta, varma mackor, eller när du är bara är sugen på en enkel ostmacka.

11 timma 15 min
Inga röster än
0 Röster

Ingredienser

1 pkt Semper Lantbrödsmix inkl jästpåse
3 1/2 dl vatten, fingervarmt
1/2 dl olivolja

Gör såhär

  1. Mät upp vatten och olja i en skål.

  2. Tillsätt mjölmix och torrjäst. Blanda väl, gärna i en degblandare.

  3. Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Forma till ett runt bröd.

  4. Låt jäsa täckt med plastfolie i 30 minuter. Sätt ugnen på 250°C.

  5. Snitta brödet med en vass kniv. Sätt in brödet i ugnen och sänk till 225°C.

  6. Grädda i ugn, ca 25 minuter.

  7. Låt svalna ett par timmar innan brödet skärs upp.

Hem / Recept / Glutenfritt lantbröd