Glutenfritt lantbröd

Ett rustikt allround-bröd som är gott till sallader och soppor, perfekt till bruschetta, varma mackor, eller när du är bara är sugen på en enkel ostmacka.

Glutenfritt lantbröd

1 bröd

1 pkt Semper Lantbrödsmix inkl jästpåse
3 1/2 dl vatten, fingervarmt
1/2 dl olivolja

Gör så här:

  1. Mät upp vatten och olja i en skål.

  2. Tillsätt mjölmix och torrjäst. Blanda väl, gärna i en degblandare.

  3. Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Forma till ett runt bröd.

  4. Låt jäsa täckt med plastfolie i 30 minuter. Sätt ugnen på 250°C.

  5. Snitta brödet med en vass kniv. Sätt in brödet i ugnen och sänk till 225°C.

  6. Grädda i ugn, ca 25 minuter.

  7. Låt svalna ett par timmar innan brödet skärs upp.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfritt lantbröd